De film ‘Samen kansen creëren’ van filmclub Amateurfilmers Mol sleepte een nominatie in de wacht voor het projectiegala van kon. PROVAC vzw. Of de Molse productie ook in de prijzen valt, weten we pas na het gala en de prijsuitreiking op 6 april.

Die vindt plaats in de thuishaven van Amateurfilmers Mol: cc ’t Getouw.
 
Ieder jaar organiseert kon. PROVAC vzw, de koepelorganisatie van film- en videoclubs in de provincie Antwerpen, deze wedstrijd voor haar leden. Dit jaar dingen er vijftien films naar de laureaat in de categorieën een-minuut-film, fictie, non-fictie en algemeen. Daarnaast worden er nog acht speciale prijzen uitgereikt: Uitwerking thema, Vernieuwende waarde, Regie, Klankband, Fotografie, Scenario/verhaallijn, Sociaal aspect en Montage. De films die voldoende punten halen mogen nadien ook deelnemen aan de nationale wedstrijd van het Centrum voor Beeldexpressie (CvB).
 
De Molse inzending: ‘Samen kansen creëren’
De trajectbegeleiders van de dienst arbeidsbegeleiding van het OCMW gebruiken de methodiekfilm ‘Samen kansen creëren’ om werkzoekenden te motiveren en hoop te geven. In deze tijden van crisis verliezen de meest kwetsbare mensen makkelijk de moed in het zoeken naar werk. Met dit filmpje wil de dienst een antwoord bieden en de hoop versterken. Het filmpje toont een aantal verhalen van mensen die daadwerkelijk werk gevonden hebben na de begeleiding. Wie anders kan een sterker en eerlijker signaal geven dan de mensen uit de doelgroep zelf?